BSC Unisson boekt een 3-2 oefenzege in Lonneker tegen LSV

Op dinsdag 20 augustus speelde het eerste elftal van BSC Unisson haar eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen en toen werd er op Sportpark De Zweede met 2-0 verloren van De Tukkers. Op dinsdag 27 augustus mocht de formatie van Michel Weiss en Frank Hegeman voor de tweede keer aantreden en dit keer in Lonneker tegen LSV. Deze tegenstander is geen onbekende voor BSC Unisson, want vorig seizoen kwamen beide ploegen nog in dezelfde 4e klasse uit. Bij BSC Unisson ontbrak Willem Hoitzing (vakantie), Dave Voogtsgeerd (blessure) en Jeroen Assink (studie).

1.Nino Peterinck, 14.Bram Klein Poelhuis, 4. Wouter Wilmer, 8.Joep Timmers, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 16.Lennart Weber, 12.Huub Hassink, 17.Pim Raterink, 9.Martijn Brinkman en 10.Arjan Wissink©

3.Robert Roossink, 5.Joost Aalpol, 7.Pascal ter Meer, 11.Pelle Wermer, 18.Aron Odink, 20.Luc Nibbelink en 22.Niels Roolvink
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst
In de eerste helft is het BSC Unisson dat veel druk uitoefent op de defensie van LSV. Na vijf minuten is er bijna de voorsprong als Arjan Wissink een uittrapt van de doelman van LSV blokt. De bal stuitert echter net langs de verkeerde kant van de paal. Halverwege de eerste helft komt BSC Unisson op voorsprong na een goede actie van Wouter Wilmer over de linkerflank. Hij bedient Pim Ratering en die rondt bekwaam af (0-1). Via Pim Ratering en Arjan Wissink krijgt de Boekelose formatie nog twee goede kansen om de score te verdubbelen, maar de keeper van LSV wist de inzet van Pim te keren en het schot van Arjan ging naast. LSV wist in de eerste helft eenmaal gevaarlijk te worden via een vrije trap die op de onderkant van de lat belandde.
In de rust kwam Niels Roolvink in de goal voor Nino Peterinck en kwamen Pascal ter Meer en Luc Nibbelink in het veld voor Arjan Wissink en Bram Klein Poelhuis.
Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst
In het begin van de tweede helft kwam BSC Unisson goed uit de startblokken en krijgt het al snel een strafschop als Huub Hassink in het strafschopgebied wordt aangetikt. Martijn Brinkman benut dit buitenkansje feilloos (0-2). Enkele minuten later is het Martijn Brinkman met een goede individuele actie na een inworp en hij bedient Huub Hassink op maat. Huub schuift de bal in de lange hoek en zet een 0-3 tussenstand op het scorebord. Pelle Wermer en Aron Odink worden vervolgens binnen de lijnen gebracht voor Huub Hassink en Pim Ratering. BSC Unisson weet nog een paar mooie aanvallen op te zetten en had de score hoger uit kunnen laten vallen. Een inzet van Pascal ter Meer ging over het vijandelijk doel, Pelle Wermer stuitte op de doelman en Martijn Brinkman schoot rakelings langs de kruising. Voor het laatste kwart van de wedstrijd werd Joost Aalpol ingebracht voor Joep Timmers. Tot twintig minuten voor tijd werd er zo goed als niets weggegeven door BSC Unisson, maar door het niet adequaat genoeg ingrijpen in de defensie is het ineens 1-3. Vijf minuten voor tijd weten de gastheren ook hun tweede treffer te maken en stond het 2-3. In de absolute slotfase heeft BSC Unisson nog één goede mogelijkheid, maar de inzet van Aron Odink gaat net naast.
Deze sportieve oefenwedstrijd eindigde in een 3-2 overwinning voor BSC Unisson en qua kansen had het eerste elftal vaker moeten scoren. Aankomende zondag wordt de eerste bekerwedstrijd gespeeld. Op Sportpark de Zweede komt dan Twenthe Goor op bezoek en zal er om 14:00 uur afgetrapt worden.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink