BSC Unisson boekt belangrijke overwinning in Rekken (0-1)

Het eerste elftal van BSC Unisson begon teleurstellend aan het huidige seizoen met een gelijkspel in Eibergen en een nederlaag op eigen veld tegen Rood Zwart. Op zondag 9 oktober stond de wedstrijd uit tegen Sportclub Rekken gepland, maar in dit weekend vindt de welbekende Military in Boekelo plaats. Het is erg lang geleden dat een team van BSC Unisson in dit weekend in actie is gekomen. Er was echter geen mogelijkheid om deze wedstrijd te verplaatsen en daarom moest de formatie van Michel Weiss gewoon aantreden. Bij BSC Unisson konden Robert Roossink, Hendrik Nijenhuis en Pim Ratering niet in actie komen vanwege een blessure. Wisselkeeper Dave Voogtsgeerd was afwezig vanwege vakantie en verder ontbraken Julian Weber en Pelle Wermer. Vanuit de JO19-1 was Rens Boerkamp bereid bevonden om aan te sluiten bij de eerste selectie en Jelle Koreman van het tweede elftal nam plaats op de bank als tweede keeper.

1.Luuk van Ham, 14.Bram Klein Poelhuis, 8.Joep Timmers, 4.Jeroen Assink, 5.Matthijs Nagel, 20.Willem Hoitzing, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 11.Mick Koenderink, 10.Arjan Wissink © en 16.Lennart Weber

6.Rens Boerkamp, 7.Pascal ter Meer, 19.Dennis van Ommen en 21.Jelle Koreman

BSC Unisson begon prima aan de wedstrijd en wist vrij eenvoudig balbezit te houden in de achterste linie. Sportclub Rekken probeerde enkele keren druk te zetten, maar hier voetbalde BSC Unisson goed onderuit. Sportclub Rekken probeerde voornamelijk via de zijkanten gevaarlijk te worden, maar grote kansen wisten zij hieruit niet te creëren. Wel kreeg de thuisploeg meerdere cornerballen, maar de ploeg van Michel Weiss stond bij deze standaardsituatie goed en gaf niets weg. Het centrale duo van BSC Unisson vandaag stond overigens ook ijzersterk te spelen. Zowel Joep Timmers als Jeroen Assink wonnen al hun duels en coachten de spelers voor hen goed. BSC Unisson werd in de eerste helft zelf een aantal keer gevaarlijk na goede aanvallen, maar schoten van Lennart Weber, Martijn Brinkman en Arjan Wissink leverden niet het gewenste resultaat op. Een goede actie van Mick Koenderink over de rechterkant leverde bijna de openingstreffer op, maar de Rekkense laatste man wist samen met zijn doelman een Boekeloos doelpunt te voorkomen. De scheidsrechter ontging het dat de laatste man hierbij de bal met zijn handen klemde op het moment dat ze samen vielen. Ook Martijn Brinkman was vlak voor rust nog een keer dichtbij een treffer toen hij een vrije bal nam op twintig meter afstand van de goal. Hij schoot de bal over de muur richting de kruising, maar de doelman wist deze aan te tikken en tot corner te verwerken.

In de rust moest Lennart Weber met een blessure in de kleedkamer achterblijven en werd Pascal ter Meer binnen de lijnen gebracht als zijn vervanger. In de tweede helft wilden beide ploegen op zoek naar de openingstreffer, maar waren er niet gelijk benoem waardige kansen. De ingevallen Pascal ter Meer moest in de tweede helft noodgedwongen vervangen worden met een hamstringblessure en voor hem kwam Dennis van Ommen in het veld. Hierdoor waren er enkele omzettingen kwam er met Bram Klein Poelhuis meer snelheid in de voorste linie. Dit leverde al vrij snel een cornerbal voor BSC Unisson op. Deze cornerbal werd genomen door Martijn Brinkman en vervolgens knap binnengekopt door Huub Hassink die twee Rekkense verdedigers de baas was in de lucht (0-1). Na deze treffer moest Rekken op jacht naar de gelijkmaker en werd het enkele keren erg spannend voor het doel van Luuk van Ham. Zo werd de bal bijna een keer in eigen doel getikt, ging een mislukte voorzet van Rekken op de paal en viel er nog een bal op de deklat. Ondertussen had Michel Weiss jeugdspeler Rens Boerkamp zijn debuut laten maken in het eerste elftal in competitieverband. Rens had in de beker tegen Lochuizen al meegespeeld en kwam vandaag een kwartier voor tijd in het veld voor Arjan Wissink. Rekken kwam dan wel een aantal keer gevaarlijk in het strafschopgebied van BSC Unisson, maar ondertussen laat BSC Unisson het na om de wedstrijd te beslissen. Er waren meerdere kansen goede kansen op een tweede Boekelose treffer. Martijn Brinkman wachtte te lang met schieten, Bram Klein Poelhuis zijn inzet ging over het doel en Mick Koenderink zijn schot miste kracht. In de slotfase werd er als team geknokt en werd er volwassen gespeeld. Na een paar minuten extra tijd floot de scheidsrechter deze middag voor de laatste keer en was de eerste competitiezege dit seizoen een feit.

Aankomende zondag komt UDI op bezoek op Sportpark De Zweede. In Boekelo wordt er dan om 14:00 uur afgetrapt.