BSC Unisson 2 begint seizoen met klinkende overwinning (1-5)

Op zondag 1 september stond voor het tweede elftal van BSC Unisson de eerste bekerwedstrijd op het programma. Meerdere spelers van het tweede elftal waren op vakantie en zodoende werd het verzoek ingediend om de wedstrijd te verplaatsen, maar hier ging de tegenstander (Sportclub Enschede 2) niet mee akkoord. Een hele puzzel om een wedstrijdselectie bij elkaar te krijgen, maar uiteindelijk kon er gevoetbald worden. Enkele wissels van het eerste elftal sloten aan, twee spelers van het 5e elftal waren van de partij en uit de JO23-1 was een viertal bereid om iets eerder hun bed uit te komen. Twee hiervan hadden hier echter wat meer moeite mee en gingen wat later op eigen gelegenheid richting Sportpark Het Diekman.
Geen beschrijving beschikbaar.
In de eerste helft is het BSC Unisson dat veel balbezit heeft en de bal rond laat gaan. Na vier minuten weer de ploeg van trainer Frank Winkelhorst al op voorsprong te komen. Een voorzet van Thimo Hofmeijer wordt door Niek Dekker met het hoofd klaargelegd voor de inlopende Jochem Heeks en die maakt de 0-1. Halverwege de eerste helft komt Sportclub eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte. Een verkeerde terugspeelbal leverde een cornerbal op voor de thuisploeg. Deze werd weggewerkt, maar daarna weer opnieuw ingebracht en kon toen vrij binnen worden gekopt (1-1). Toch zocht BSC Unisson 2 met een voorsprong de kleedkamer op. Een voorzet van Lars Poodt werd door de laatste man van Sportclub Enschede bekwaam via de binnenkant van de paal binnegekopt.
In de tweede helft is goed zichtbaar dat BSC Unisson een stuk fitter is dan Sportclub. Er worden enkele wissels doorgevoerd, onder andere de twee uitgeslapen jongens van JO23-1 betreden het veld, en het spelbeeld blijft ongewijzigd. Het is Steven Luttikhedde die de 1-3 op het scorebord zet in de 49e minuut en in de 55e minuut is het Job Homeijer die de wedstrijd beslist door een cornerbal van Thimo Hofmeijer tegen de touwen te koppen (1-4). Tien minuten later is het Steven Luttikhedde die op aangeven van Job Homeijer verantwoordelijk is voor het vijfde doelpunt van BSC Unisson 2 (1-5). De wil om vaker te scoren is er zeker bij BSC Unisson, maar te vaak werden er verkeerde keuzes gemaakt of werd er buitenspel gelopen. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste keer deze zondagmorgen.
Een prima begin voor BSC Unisson 2. Er werd goed gevoetbald en de onderlinge sfeer was erg goed. Aankomende zondag speelt BSC Unisson haar eerste thuiswedstrijd. Op Sportpark De Zweede wordt er om 11:30 uurafgetrapt tegen Avanti Wilskracht 3.
Tekst: Arjan Wissink