BSC Unisson hard onderuit in Lochem (8-1)

Na drie gelijke spelen moest het eerste elftal op zondag 13 oktober in Lochem aantreden tegen Sportclub Lochem. Normaal gesproken komt BSC Unisson in het Militaryweekend niet in actie en ook deze keer is er een poging gewaagd om de wedstrijd te verplaatsen. Sportclub Lochem was op geen enkele manier bereid om mee te werken, dus zat er niets anders op dan te voetballen. We konden De Zweede niet bereiken, dus moest er in het dorp bij Gewoon Bookel verzameld worden. Leider André Börgeling had voor het weekend alle spullen al meegenomen naar huis. Luc Nibbelink en Aron Odink waren vanwege blessures niet inzetbaar en zodoende werd Lenn Steenbergen uit de JO19-1 bij de wedstrijdselectie gehaald. Verder was Niels Roolvink uit de JO23-2 bereid om als wisselkeeper te fungeren.

22.Dave Voogtsgeerd, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 20.Willem Hoitzing, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 3.Wouter Wilmer, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Raterink en 10.Arjan Wissink©

7.Pascal ter Meer, 11.Bram Klein Poelhuis, 14. Pelle Wermer, 15.Lenn Steenbergen en 16.Lennart Weber

Op het grasveld van Sportclub Lochem werd om 14:00 uur voor de eerste keer afgetrapt. De thuisploeg heeft meer balbezit en komt via enkele standaardsituaties enkele keren in ons strafschopgebied. BSC Unisson weet vanuit de omschakeling enkele keren uit te breken, maar is ontzettend slordig in de passing. Simpele ballen worden ingeleverd en hierdoor is Lochem de bovenliggende partij. Desondanks had BSC Unisson een uitgelezen mogelijkheid moeten krijgen om op voorsprong te komen. Bij een vrije bal wordt er overduidelijk hands gemaakt in het strafschopgebied door een verdediger van Sportclub Lochem, maar de scheidsrechter negeert dit. Na een kwartier voetballen komt Lochem op voorsprong als een middenvelder vanaf de 16-meter een bal vrij binnen kan schuiven (1-0). Hierna krijgt BSC Unisson een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken als Pim Ratering voor de doelman verschijnt, maar zijn inzet wordt gekeerd. Na een half uur voetballen moet Huub Hassink zich noodgedwongen laten vervangen met hamstringklachten en voor hem komt Lennart Weber in het veld. Op slag van rust weet Lochem de marge te verdubbelen als bij een standaardsituatie een scrimmage ontstaat en een speler van Lochem de bal binnen puntert (2-0).
In de rust wordt Jeroen Assink vervangen en voor hem komt Lenn Steenbergen in de ploeg. In de tweede helft begint BSC Unisson met veel energie en zet het de gastheren gelijk onder druk om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Na tien minuten in de tweede helft komt Sportclub Lochem uit het niets op een 3-0 voorsprong. Hierna weet BSC Unisson wel snel de aansluitingstreffer te maken als Martijn Brinkman met een mooie steekpasses Pim Ratering op het vijandelijk doel afstuurt. Met een bekeken schuiver zet Pim de 3-1 op het scorebord en snel wordt de bal uit het doel gehaald om naar een tweede treffer op zoek te kunnen gaan. Deze tweede treffer zou er niet komen, want BSC Unisson kent hierna haar slechtste twintig minuten sinds tijden. Daarbij was zo’n beetje iedere mogelijkheid voor Sportclub Lochem ook gelijk een doelpunt. De thuisploeg liep van de 60e tot de 80e minuut uit naar maar liefst een 8-1 voorsprong. Bij BSC Unisson werden in de tussentijd Bram Klein Poelhuis, Pascal ter Meer en Pelle Wermer nog in het veld gebracht voor Wouter Wilmer, Martijn Brinkman en Pim Ratering. Na ruim 90 minuten spelen floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was deze zeer pijnlijke nederlaag een feit. De inzet was er wel bij BSC Unisson, maar voetballend was het als collectief ver ondermaats en hierdoor werd Lochem makkelijk in het zadel geholpen.
Deze week de rug rechten en volgende week zorgen dat er een resultaat wordt gehaald in de wedstrijd tegen Ruurlo. Op Sportpark De Zweede zal er om 14:00 uur afgetrapt worden en Tessa Dijks zal aanwezig zijn als Pupil van de Week.

Tekst: Arjan Wissink

Foto’s: Aryana Assink