BSC Unisson in de media (Tubantia 07-10-’24):”Er gebeurt altijd wat bij wedstrijden BSC Unisson, negen goals voor, maar ook al negen tegen”

De spelers van BSC Unisson vieren de 1-0 tegen Reünie. Door een doelpuntrijke tweede helft eindigde het duel in 4-4. © Robin Hilberink

Door de promotie van vorig seizoen mag BSC Unisson het geluk dit seizoen een niveau hoger beproeven. Na drie wedstrijden in de derde klasse is de ploeg nog altijd ongeslagen. Een doelpuntrijk en spraakmakend laatste halfuur leverde de Boekelose vereniging tegen Reünie het derde opeenvolgende gelijkspel op: 4-4.

Dylan ter Laak 07-10-2024

Van een 3-1 achterstand naar een 4-3 voorsprong en uiteindelijk toch nog een 4-4 gelijkspel: het overkwam BSC Unisson in de thuiswedstrijd tegen Reünie. Beide ploegen zochten met een 1-1 ruststand de kleedkamer op, waarna in het laatste halfuur de wedstrijd pas echt volledig los leek te komen. Een kleine twintig minuten na de rust kwam Reünie op een 1-2 voorsprong. Het was echter vooral de daaropvolgende 1-3 in de 73ste minuut die de tongen los wist te maken. De grensrechter van BSC Unisson vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Arjan Laarhuis deelde zijn mening niet. Het spel ging door en Reünie breidde zo dus de voorsprong uit naar 1-3, waardoorde thuisploeg verslagen leek.

Toch was het controversiële doelpunt misschien wel precies wat BSC Unisson nodig had. Slechts drie minuten na alle commotie stond de 2-3 van Rens Boerkamp namelijk al op het scorebord. Nog geen minuut later zorgde diezelfde Boerkamp voor de 3-3. Een treffer van aanvoerder Arjan Wissink leek in de 89ste minuut de comeback volledig te voltooien. Een overwinning voor de thuisploeg leek binnen handbereik te zijn, maar diep in blessuretijd viel toch nog de 4-4 en moesten beide ploegen het doen met een punt.

Gemengd gevoel

Trainer Michel Weiss hield dan ook een gemengd gevoel over aan de wedstrijd. „Je komt terug van zo’n achterstand en gaat er dan zelfs nog overheen. Dat zo diep in de blessuretijd dan nog de 4-4 valt is doodzonde”, aldus de oefenmeester. „Er gebeurt in ieder geval genoeg bij onze wedstrijden. We hebben nu al negen keer gescoord, alleen krijgen we er ook negen tegen.”

Na de 3-3 tegen Vogido en 2-2 tegen WVV’34 voegde BSC Unisson er dus nog een gelijkspel aan toe. Scoren lijkt niet zozeer het probleem te zijn voor de Boekelose formatie, maar het voorkomen van tegentreffers is een ander verhaal. Onder aan de streep komt het er hoe dan ook op neer dat de nieuwkomer na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen is in de derde klasse.

Niveau hoger

„Als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat ik verwacht had dat het verschil groter zou zijn”, vertelt Weiss als gevraagd wordt of het voetballen in de derde klasse nog heel anders is vergeleken met de vierde klasse. „Je merkt wel dat het kwalitatief beter is. Vorig seizoen kon je een fout vaak nog repareren, maar nu worden die allemaal afgestraft. We moeten gewoon iedere pot weer honderd procent geven.”

Nog altijd ongeslagen, genoeg scorend vermogen en een niet al te groot verschil met het niveau van een treetje lager. Had BSC Unisson dan niet stiekem iets meer verwacht van deze seizoenstart of er meer uit kunnen halen? Weiss blijft er vrij nuchter onder en probeert vooral het positieve van de gehele situatie in te zien. „We hebben nog niet verloren en met een beetje geluk hadden we ze alle drie zelfs kunnen winnen. Helaas is dat er niet van gekomen. Dit seizoen gaan we echt nog wel genoeg punten pakken, daar ben ik helemaal niet bang voor.”

BSC Unisson – VV Reünie 4-4
Zondag, derde klasse K
Score:
 15. Ratering 1-0, 35. Bröcker 1-1, 64. Geerligs 1-2, 73. Ruiter 1-3, 76. Boerkamp 2-3, 77. Boerkamp 3-3, 89. Wissink 4-3, 90+4 Dagdelen 4-4

BSC Unisson: Voogstgeerd, Assink, Wilmer, Timmers (69. Steenbergen), Tankink, Hoitzing, Boerkamp, Brinkman, Hassink, Ratering, Wissink

Scheidsrechter: Laarhuis
Gele kaarten: Weerkamp, Van Beek, Hilhorst, Dagdelen (Reünie).