BSC Unisson begint competitie met een 3-3 gelijkspel tegen Vogido

Op zondag 22 september stond de eerste competitiewedstrijd voor BSC Unisson op het programma. Voor het eerst komt het eerste elftal uit in de derde klasse sinds de fusie. Bij BSC Unisson konden Pascal ter Meer (ziek), Lennart Weber (vakantie), Nino Peterinck (blessure), Luc Nibbelink (blessure) en Aron Odink (blessure) niet in actie komen. Uit de JO19-1 sloot Lenn Steenbergen aan en vanuit de JO23-1 was Cas Boerkamp bij de wedstrijdselectie gehaald.

22.Dave Voogtsgeerd, 4.Jeroen Assink, 8.Joep Timmers, 3.Wouter Wilmer, 2.Tom Tankink, 6.Rens Boerkamp, 20.Willem Hoitzing, 12.Huub Hassink, 9.Martijn Brinkman, 17.Pim Raterink en 10.Arjan Wissink©

1.Daan Weterholt, 7.Lenn Steenbergen 11.Bram Klein Poelhuis, 14.Pelle Wermer en 16.Cas Boerkamp

Geen beschrijving beschikbaar.

Beide ploegen kennen elkaar van vorig seizoen, want toen werd Vogido kampioen in de 4e klasse B en eindigde BSC Unisson als tweede en wist het via de nacompetitie promotie naar de 3e klasse af te dwingen. De gasten uit Enschede hadden meer balbezit, maar hadden moeite om de thuisploeg hun wil op te leggen. Enkele keren wisten zij over de zijkant door te komen en dit leverde dan cornerballen op. Op deze standaardsituaties had Vogido veel getraind en ze wisten de defensie van BSC Unisson bijna te verrassen. Na ruim tien minuten is het BSC Unisson dat op voorsprong komt als Huub Hassink een bal vanaf de linker zijkant voorgeeft op de inlopende Pim Ratering. Pim weet de bal bij de eerste paal bekwaam binnen te tikken en zet de ploeg van Michel Weiss en Frank Hegeman op een 1-0 voorsprong. Het is de thuisploeg wat steeds meer initiatief neemt en de Vogido komt steeds vaker onder druk te staan. Ook BSC Unisson krijgt steeds meer hoekschoppen. In de 23e minuut weet Martijn Brinkman de marge te verdubbelen als hij in het strafschopgebied zijn directe tegenstander uitkapt en met zijn mindere rechter doeltreffend afrondt (2-0). Vogido doet er alles aan om de nog voor de rust de aansluitingstreffer te maken en dit lukt hen ook. Het lukt de defensie van BSC Unisson niet om de bal weg te schieten en zo kan een middenvelder van Vogido afronden (2-1). De spelers van Vogido sprintten vervolgens met de bal weer richting de eigen helft en legden de bal op de middenstip. Arjan Wissink ziet de keeper van Vogido op dat moment nog ver voor zijn doel staan en bedenkt zich geen moment. Zijn schot gaat over de doelman van Vogido in het doel en binnen enkele seconden was de marge weer twee (3-1).

In de tweede helft wordt BSC Unisson steeds verder teruggedrongen en uit een ingestudeerde cornerbal weet Vogido al vrij snel de 3-2 te maken. Nog voor de drinkpauze weet de behendige aanvaller van Vogido na een goede individuele actie de gelijkmaker te maken (3-3) en hierna kwam de drinkpauze als geroepen. Tijdens de drinkpauze moest Martijn Brinkman zich noodgedwongen met een lichte blessure laten vervangen en voor hem kwam Bram Klein Poelhuis binnen de lijnen. Ook Wouter Wilmer werd naar de kant gehaald en hij werd vervangen door Lenn Steenbergen. Bij beide ploegen was zichtbaar dat de vermoeidheid toe begon te slaan en dit had logischer wijs ook te maken met het warme weer. Aan beide kanten waren er nog meerdere standaardsituaties en beide ploegen waren beide nog heel dicht bij een overwinning. Eerst leek Vogido op voorsprong te komen, maar de aanvaller schoot de bal van dichtbij op de paal. Hierna was het BSC Unisson dat uit een counter wel doeltreffend afrondde. Het was Arjan Wissink die Pim Ratering bediende en die rondde bekwaam af, maar de grensrechter deed zijn werk en hielp zijn ploeg. De scheidsrechter nam het signaal over en zo werd het doelpunt onterecht afgekeurd. Na ongeveer 100 minuten voetballen floot de scheidsrechter voor de laatste keer en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Gezien de wedstrijd is de puntendeling terecht.

Aankomende zondag gaat BSC Unisson op bezoek bij WVV in Hengevelde. Er zal dan om 14:00 uur afgetrapt worden.

Tekst: Arjan Wissink