Voorbeschouwing Luctor et Emergo – BSC Unisson zo. 16 juni 12.00 Sportpark ’t Wooldrik in Borne

BSC Unisson blijft maar ontzettend goed presteren. Na de prachtige 2e plaats met 61 punten in de competitie, slechts 5 punten achter kampioen Vogido, werden ook de 1e en 2e ronde in de nacompetitie in winst omgezet.

Een zwaarbevochten 4-2 winst nv op SDOL, werd afgelopen zondag op De Zweede gevolgd door een zo mogelijk nog grotere prestatie tegen SC Rheden. Na vanaf minuut 3 met 10 man gespeeld te hebben, werd een 0-1 en 1-2 achterstand weggewerkt en wist Arjan Wissink in de 84e minuut voor de winnende en beslissende 3-2 te zorgen.

Dus speelt BSC Unisson a.s. zondag 16 juni tegen Luctor et Emergo uit Almelo. De winnaar speelt volgend seizoen in de 3e klasse.

Tegenstander Luctor is de nummer 2 uit de 4e klasse A, met 56 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 74-34. Het team van 1e jaars Luctor trainer Ruud Ottenhof  lijkt in een bloedvorm te verkeren. De laatste nederlaag dateert van 4 februari dit jaar, toen met 2-1 in en tegen Vasse werd verloren. De laatste 3 uitslagen zijn indrukwekkend. SDOL (tegenstander van onze jongens in de 1e ronde nacompetitie) werd tijdens de laatste competitiewedstrijd met maar liefst 9-2 opgerold. Hetzelfde overkwam min of meer Bentelo in de 1e nacompetitie ronde, Luctor won met 5-1. Afgelopen zondag werd derdeklasser Eilermark tenslotte gedecideerd verslagen met 3-1.

Luctor heeft een voetbalverleden op een veel hoger nivo dan het huidige. Van 2013 tot en met 2015 speelde men zelfs even in de 1e klasse, tot 2019 in de 2e klasse en tot vorig seizoen in de 3e klasse. Na een seizoen in de 4e klasse zal men er alles aan willen doen om na 1 seizoen alweer terug te keren naar de 3e klasse.

BSC Unisson daarentegen speelde voor het laatst in 1983 in de 3e klasse. Na jarenlang 6e klasser te zijn geweest, promoveerde men in 2010 naar de 5e klasse en in 2015 naar de 4e klasse. De corona jaren niet meegerekend vond BSC Unisson zichzelf steeds terug in de top 6.

Nog enkele bijzonderheden: Middenvelder Chris Boddeman speelt voor het 14e seizoen in Luctor 1, maar wordt overtroffen door BSC Unisson’s Arjan Wissink die al aan zijn 16e seizoen bezig is. Topscorer bij BSC Unisson is Pim Ratering met 15 treffers, terwijl aan Luctor kant de teller bij Mick Schorn, die naar 4e divisionist TVC gaat, pas bij 29 stopte. Bekendste speler bij Luctor is Burak Basut, een speler met een 3e/4e divisie verleden bij HSC en Rohda Raalte.

Zowel Luctor als BSC Unisson zetten bussen in om zoveel mogelijk supporters naar Borne te krijgen, met een naar verwachting vol Sportpark ’t Wooldrik tot gevolg.

De wedstrijd zondag staat onder leiding van scheidsrechter A.K. Mielaard, geassisteerd door de neutrale assistent-scheidsrechters G. Smelt en J. Sins.

We wijzen er ook hier nogmaals op dat VUURWERK en FAKKELS op Sportpark ‘t Wooldrik NIET zijn toegestaan.

 

Fred Almoes