Relatief jonge JO7-3 doet leuk mee in het voorjaar.

Na de twee eerste overwinningen van dit jaar verloor de JO7-3 op 24-3 afgetekend met 11-1 van de wat oudere en grotere kinderen van Zenderen Vooruit. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken want de eerstvolgende wedstrijd op 7 april uit bij TVO gingen ze vol goede moed er weer tegen aan. Hieronder hiervan een verslagje.

De Wedstrijd bij TVO werd gespeeld in de nieuwe samenstelling aangezien de JO7-3 inmiddels werd verstrekt met Guus, Naud en Lennon. We waren in het begin niet helemaal wakker want na 1 minuut scoorde TVO de openingstreffer en stonden we al met 1-0 achter. Even flink wakker geschud en daarna gingen ze allemaal voor de bal. Soms ook allemaal tegelijk, wat gelukkig voor ons goed afliep omdat TVO slordig met zijn kansen omsprong. Na 10 minuten geeft Guus een hele mooi pass en Thymen kan de bal er even zo mooi intikken. 1-1. Dat zorgt voor meer zelfvertrouwen en we gaan mooi samen spelen en krijgen meer kansen. Helaas lukt het niet om de 1e helft nog eens te scoren. De 2e helft wordt er heel hard gewerkt en al snel maakt Guus na een mooie solo van achteruit een doelpunt. 1-2. TVO lijkt moe en daar profiteren we van. Samen geven de jongens veel druk op het doel van TVO en daardoor kunnen we nog 1 keer scoren. Het is Mads die de 3e treffer op zijn naam schrijft. Na het grote verlies bij Zenderen weer een mooie winstpartij.

Op 14 en 21 april speelt de JO7-3 2 thuiswedstrijden waar ondergetekende helaas niet bij kan zijn aangezien de aandacht verdeeld moet worden over de 3 JO7 teams. Uit betrouwbare bron vernam ik dat er net als de wedstrijden daarvoor, vooral heel hard gewerkt is als team. Dat resulteerde in 2 mooie overwinningen. Er werd met 9-3 gewonnen van Delden en 5-4 gewonnen van Bornerbroek. De wedstrijd van 19-5 werd ivm het Bjeugd toernooi verplaatst naar 5 mei. Hieronder een verslag.

Op 5 mei speelden we de thuiswedstrijd tegen Hoeve Vooruit JO7-1. Omdat deze wedstrijd in de meivakantie werd gespeeld konden Lennon, Guus en Naud helaas niet meedoen. Gelukkig was de JO7-3 inmiddels versterkt met Cas. Damiyan van de JO7-1 en ons trainingslid Lennard konden ook meedoen. Zoals wel vaker moesten ze even op gang komen. Al snel staan we met 0-2 achter. Bij de tegenpartij wordt de 10 al gescandeerd. Gelukkig trekken onze toppers zich daar niets van aan en na 10 minuten scoort Damiyan na een mooie aanval via Mads de 1-2. Dat had Hoeve Vooruit niet op gerekend en ze worden zo zenuwachtig dat snel daarna Lennard de 2-2 kan scoren. De coach van Hoeve geeft de achterhoede een uitbrander en er wordt daar orde op zaken gesteld. We komen er even niet meer doorheen en uit een counter kan Hoeve de 2-3 scoren. Gelukkis is het dan even rust en kunnen we de jongens even weer op het goede spoor zetten. Na de rust scoort Mads al snel met een mooi afstandsschot de 3-3. Vervolgens heeft Cas geen geluk want hij schiet 1 keer op de paal en een paar keer net naast. Maar ze blijven hard werken en vooral op de aanval gespeeld. Meestal is dat de beste verdediging maar toch ontstaat er voor Hoeve weer ruimte voor een counter wat de 3-4 oplevert. Voor de neutrale toeschouwer is het een prachtige wedstrijd. Maar Lennard neemt geen genoegen met verlies en begint maar weer eens aan 1 van zin solo’s. Deze keer kan hij deze afronden met een doelpunt. 4-4. En nu is het zaak niet weer achter te komen staan want er is niet zo lang meer te spelen. Uiteindelijk weten Damiyan en Lennard nog een keer te scoren en maakt Hoeve nog een eigen doelpunt waardoor we weer weten te winnen met 7-4.

Op 15 mei speelt de JO7-3 uit bij Bornerbroek. Helaas ben ik hier niet bij. Er worden maar liefst 23 doelpunten gemaakt. En dat in 2 keer 20 minuten. Best knap. Helaas viel de verdeling negatief voor ons uit. We verloren met 15-8.

Afgelopen zaterdag 26 mei speelden we onze laatste wedstrijd thuis tegen Zenderen Vooruit. Het was om 9.00 uur al lekker warm, de warming up werd dan ook wat rustiger afgewerkt. Beetje energie sparen kon geen kwaad. Thymen, Cas, Lennon, Mads, Naud en Guus stonden desalniettemin te trappelen van ongeduld om te beginnen. Voor de verandering waren ze klaarwakker en startten we voortvarend. In de 5e seconde (ja dat kan op een veld van deze afmetingen), scoorde Thymen de 1-0. En vlak daarna was het Guus die goed doorging en de 2-0 maakte. Het zelfvertrouwen druipte er samen met het zweet wat al rijkelijk stroomde van de jongens af. Dit werd een “makkie”. De tegenstander werd nu dan ook niet meer Zenderen Vooruit maar Zenderen Achteruit genoemd. Leuk bedacht van de jongens maar als snel maakte Zenderen korte metten met hun plaaggeesten door maar liefst 3 keer achter elkaar te scoren. Onze jongens moesten beamen dat het nu toch wel weer Zenderen Vooruit was. 2-3 was nu de score dus er moest weer hard gewerkt worden!!!

Lennon, Mads, Guus, Cas, Naud en Thymen.

Na de rust werd de bal wat heen en weer getrapt en Cas bedenkt zich niet en schiet plots van ver op goal. Doelpunt! 3-3 en er is weer hoop op winst. met een heerlijke voetbaltaart in het vooruitzicht willen de jongens nog wel even het vuur uit hun voetbalschoenen lopen. Guus probeert er een voorsprong van te maken maar schiet net naast. Vervolgens let er even helemaal niemand op en Zenderen kan ongestoord naar het doel lopen om te scoren. Mads neemt de laatste man positie nu in en neemt zich voor dat er niemand meer langs komt. Guus vuurt nog een af op goal maar de bal wordt goed tegen gehouden en de rebound wordt door Thymen nogmaals ingeschoten maar ook deze wordt gestopt. Via Mads en Lennon komt de bal nog eens bij Thymen maar deze schiet rakelings naast. Omdat Zenderen vervolgens , ondanks het super goede verdedigwerk van Naud en Mads, wel weet te scoren lopen ze uit naar 3-5 en vervolgens zelfs 3-6. Guus weet de eer nog een beetje te redden door de 4-6 te maken maar er is niet genoeg tijd om terug te komen. In de laatste minuut maakt Zenderen er zelfs nog 4-7 van. Maar toch weer een hele goede wedstrijd gespeeld met veel strijd en veel samenwerken. En met als slot een heerlijke voetbaltaart (gemaakt door de oma van mads) als beloning!!