JO7-1 wint zaaltoernooi WVV’34

Op zaterdag 26 januari speelden de toppers van de oude JO7-1 van voor de winterstop een zaaltoernooi in Hengevelde. Er moesten 4 wedstrijden gespeeld worden.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Hoeve Vooruit. Onze jongens moesten duidelijk even wennen aan het zaalvoetbal. Maar vanaf het eerste moment werd er veel inzet getoond door Mick, Laurens, Quinten, Luuk, Ties en Ruben. Helaas konden Naud en Daan niet meedoen. Maar gelukkig hebben we een echte goaltjesdief in dit team. Als Quinten de bal voorin krijgt aangespeeld, wordt het meestal gevaarlijk. En ook nu, na een stroef begin, krijgt Quinten de bal en schiet zonder na te denken de bal in het doel. 1-0. Dat Laurens een goed schot heeft wisten we al, maar helaas schoot hij de bal onbedoeld in het verkeerde doel waardoor de einduitslag 1-1 werd. Tegen de verhouding in aangezien wij heel Hollands 90% balbezit hadden. Maar 1 punt is vast binnen.

Het 2e duel werd gespeeld tegen Delden. Inmiddels waren onze jongens meer gewend en op dit veld stond een scheidsrechter die bij een achterbal en uitbal aan 1 zijlijn gewoon door liet spelen waardoor het spelletje niet steeds stil lag. Hier konden onze jongens erg goed mee overweg en na 5 minuten scoorde Ruben vanuit een wel hele moeilijke hoek de 1-0. Omdat de wedstrijden niet al te lang duurden was het zaak om de voorsprong niet weg te geven. En mooier was nog om nog eens te scoren. En daar hadden we natuurlijk onze spits voor. Na goed uitverdedigen door Luuk en Laurens kreeg Quinten de bal en schoot hard in de hoek raak. 2-0 en nog 1,5 minuut te gaan. Dat kon niet meer fout gaan. 3 punten in de pocket.

Na 1 wedstrijd rust speelden we tegen TVO. Nu kwamen onze toppers pas echt op stoom. In 9 minuten scoorden we wel 4 keer. Ruben opende de score na een uitbraak. Als 1 van de snelste mannen van ons team kon hij niet meer worden achterhaald door de spelers van TVO. Na niet al te lange tijd scoorde Quinten heel bekeken, nadat de bal eerst naast werd geschoten, uit de rebound de 2-0. Ruben en Quinten speelde heel goed voorin maar ja dat kan alleen als er ook goed wordt verdedigd. En dat werd er zeker door Mick, Luuk en Ties. Dankzij hen kwam de bal opnieuw bij Quinten, die de 3-0 maakte en vlak voor tijd werd het zelfs nog 4-0 door Ruben. Weer 3 punten.

De laatste wedstrijd speelden we weer tegen Hoeve Vooruit. Na bestudering van het uitslagenschema kwamen we tot de conclusie dat we genoeg zouden hebben aan 1 punt om kampioen te worden. Maar we besloten om dit maar niet tegen de spelers te vertellen om te voorkomen dat er makkelijk over gedacht zou worden. Dus ze gingen weer vol de strijd aan en Hoeve Vooruit was ook beter in vorm geraakt waardoor we voor het eerst dit toernooi op achterstand kwamen. 0-1. Dus even wat meer pit erin en gelukkig viel al snel de 1-1 door Ruben. En nu was het natuurlijk klok kijken. En gelukkig ging de tijd ineens heel snel en bleef het 1-1. De eerste plaats was binnen.

En natuurlijk is ondergetekende heel trots op deze toppers! Samen met Jeroen, vader Ties, was het leuk om ze te coachen. En natuurlijk was de trouwe aanhang op de tribune (papa’s, mama’s, zusjes, opa’s en oma’s) ook weer goed aanwezig om aan te moedigen. Ruben, Naud en Laurens gaan na de winterstop samen met Mats-Linus van de JO7-2 spelen in de JO8-4. Daarmee wens ik ze veel plezier en succes.

Heleen Klein Poelhuis.