BSC Unisson verliest zéér kostbare punten op bezoek bij Buurse (2-3)

Op zondag 1 maart stond het affiche tegen vv Buurse op de agenda, een belangrijke wedstrijd in de degradatiestrijd in de 4e klasse B. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Buurse op de 12e plek met 11 punten uit 15 wedstrijden, waar de mannen uit Boekelo met 14 punten op de 10e plek stonden. Er kan dus gesteld worden dat er sprake is van een heuse zes-puntenwedstrijd. Om 14:00 uur trapten de mannen van BSC Unisson af in de volgende opstelling op sportaccommodatie ‘De Trefkoel’ in Buurse:

Opstelling BSC Unisson 1: Luuk van Ham – Michel Tieberink – Mark Rademaker – Robert Roossink – Jordy Wijnsma – Joep Timmers – Huub Hassink – Arjan Wissink – Mats Klein Poelhuis – Pim Ratering – Martijn Brinkman

Wissels: Willem Hoitzing, Lennart Weber, Jeroen Assink, Luc Nibbelink

De wedstrijd was nog géén minuut onderweg en er werd een discutabele vrije trap toegekend aan Buurse op 25 meter van het doel van Luuk van Ham. De vrije trap wordt uitstekend tussen verdediging en doelman ingelegd en wordt vervolgens simpel binnen gewerkt door Roy Horck (1-0). Zoals vaker dit seizoen, blijkt de defensie van BSC Unisson kwetsbaar bij standaardsituaties. De afspraken en plannen die vooraf zijn gemaakt, worden niet nageleefd. Het dramatische begin is tekenend voor de eerste helft van de kant van BSC Unisson, dat wordt gekenmerkt door slordig balverlies en persoonlijke fouten. Er werd vergeten te voetballen en er werd louter de lange bal gehanteerd. Op een paar enkele doelpogingen van afstand na, was BSC Unisson niet in staat ‘echte kansen’ te creëren. Het was Buurse dat de klok sloeg in de 1e helft. In de 37e minuut was het dan ook opnieuw raak voor Buurse, dat simpel door het hart van de defensie heen voetbalde. Na een korte combinatie werd Brummelhuis geen strobreed in de weg gelegd, die op zijn beurt de 2-0 kon aantekenen.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken, iedereen was zich ervan bewust dat het anders moest in de 2e helft om de 2-0 achterstand om te buigen. Er werd niet gewisseld bij rust, dezelfde 11 moesten het gaan doen.

De 2e helft begon hoopgevend, er werd opgebouwd van achteruit en via een aantal vlot lopende combinaties was het Martijn Brinkman die zorgde voor het eerste doelgevaar. Zijn inzet werd echter gekeerd door de keeper. Ondanks het goede begin van de tweede helft, was het Buurse dat opnieuw toesloeg. Er werd simpel balverlies geleden op het middenveld, wat leidde tot een pass op de razendsnelle Jeffrey Bomkamp, die vervolgens makkelijk wegdraaide bij Jeroen Assink en niet meer bij te halen was. Hij schoof beheerst binnen en zette daarmee de score op 3-0. De mannen uit Boekelo wisten de ruggen te rechten en bleven voetballen. Buurse leunde alleen nog maar achterover en dit leidde tot vele kansen voor BSC Unisson. Een vrije trap van Huub Hassink werd slecht verwerkt door de verdediging van Buurse en kwam terecht bij Martijn Brinkman, die op zijn beurt de bal “panklaar” legde voor Pim Ratering. Hij maakt geen fout en schiet de bal hoog en strak tegen de touwen (3-1). Na een afgemeten voorzet is het Arjan Wissink die een grote kopkans krijgt op de aansluitingstreffer, helaas beland deze enkele centimeters naast het Buurse doel. Enkele minuten later viel de aansluitingstreffer alsnog (88e min), er werd een overtreding begaan op Martijn Brinkman en de bal ging op 11 meter. Arjan Wissink schoot de strafschop onberispelijk binnen, 3-2! De tijd begon te dringen en BSC Unisson zette de jacht in op de gelijkmaker. Hierbij kwamen ze nog tot één goede kans, een voorzet eindigde wederom op het hoofd van Arjan Wissink, die helaas net naast kopte. Het laatste fluitsignaal klinkt. BSC Unisson verliest zéér kostbare punten en komt op basis van doelsaldo op een 11e plek te staan.

Op zondag 8 maart staat de uitwedstrijd tegen Hector op het programma. Wederom een belangrijke wedstrijd in de strijd om degradatie, waar de 3 punten broodnodig zijn.