BSC Unisson JO19-1 wint eerste oefenwedstrijd van 2019 met 8-6!

Op zaterdag 19 januari stond de eerste (oefen)wedstrijd voor BSC Unisson JO19-1 op het programma. Op De Zweede werd het om 15:00 uur opgenomen tegen Borne JO19-1. Borne speelt net als BSC Unisson in de 2de klasse. Bij BSC Unisson ontbrak alleen Jurgen Roerink vanwege een blessure.
Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Luuk van Ham, 2. Pim Schipper, 3. Rick Zoetman, 4. Luc Nibbelink (c), 5. Jules Dijkstra, 6. Robin Winters, 10. Dennis van Ommen, 8. Matthijs Nagel, 7. Max Temmer, 9. Nick Asveld en 11. Leon van Dalen
Wissels: 12. Alessandro Doornbos, 14. Hugo Kooy, 15. Coen Swidde, 16. Axel Roozeboom, 17. Stijn Lassche
Vanaf het begin van de wedstrijd probeerde BSC Unisson van achteruit op te bouwen en dit ging bij vlagen best goed. Echter waren er ook momenten dat er achterin te nonchalant naar elkander werd gespeel met als gevolg dat Borne kon onderscheppen en gevaarlijk kon worden. Borne ging hier dankbaar mee om en wist met onze hulp een 0-2 voorsprong op het bord te zetten. Tussendoor was BSC Unisson JO19-1 nog enkele keren gevaarlijk geweest via Max Temmer, Leon van Dalen, Nick Asveld en Robin Winters. Laatst genoemde had misschien wel de beste mogelijkheid, maar zijn inzet werd net voor de lijn weggewerkt. Na 25 minuten voetballen werden Coen Swidde en Stijn Lassche in het veld gebracht voor Luc Nibbelink en Dennis van Ommen. Luc Nibbelink had een trap op zijn voet gehad en voor hem was het einde wedstrijd. Dennis van Ommen had even een extra rustmoment nodig. Na ruim een half uur spelen mag Max Temmer een vrije nemen vanaf de rechterkant en deze wordt niet goed verwerkt door de defensie van Borne JO19-1 en Stijn Lassche is er als de kippen bij om de aansluitingstreffer binnen te schieten (1-2). Nog geen vijf minuten later komt Stijn Lassche in een counter één op één met de keeper te staan en ook dit keer faalt hij niet (2-2). Dit is tevens de ruststand.
In de rust wordt er veel gewisseld, want Alessandro Doornbos, Hugo Kooy, Axel Roozeboom en Dennis van Ommen komen binnen de lijnen. Voor hen verlaten Rick Zoetman, Robin Winters, Jules Dijkstra en Luuk van Ham het veld. Daarnaast vinden er nog wat positiewisselingen plaats. Matthijs Nagel wordt als laatste man opgesteld en Max Temmer mag het een keer proberen als aanvallende middenvelder.
De tweede helft is nog geen 4 minuten onderweg of er is al drie keer gescoord. Eerst is het Borne wat op voorsprong komt uit een standaardsituatie. Kort daarna draait Leon van Dalen zich knap vrij op een meter of 20 van het doel en schiet de bal met links hard onder in de hoek (3-3). Binnen de minuut kijken we alweer tegen een achterstand aan, want de aanvoerder van Borne schiet de 3-4 binnen. Het is Coen Swidde die vervolgens de thuisploeg weer op gelijke hoogte zet (4-4) en niet veel later komt BSC Unisson JO19-1 voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Alessandro Doornbos kan als linksachter oplopen en besluit te gaan voorzetten als hij een meter of tien over de middenlijn is. Met een mooie wreeftrap schiet hij de bal voor en de inkomende Leon van Dalen laat de bal niet stuiteren, maar tikt de bal beheerst met de binnenkant van de voet over de keeper heen (5-4). Nu is het aan Borne om de gelijkmaker te maken en ook hen lukt dit, dus is er al snel weer een gelijke stand. Coen Swidde weet BSC Unisson echter nogmaals op voorsprong te schieten, maar ook nu komt Borne weer terug (6-6). Bij BSC Unisson JO19-1 werd langs de kant een slotoffensief voorbereid en zodoende kwamen Rick Zoetman, Robin Winters en Jules Dijkstra het laatste kwartier nog binnen de lijnen voor Pim Schipper, Nick Asveld en Leon van Dalen. Vooral Rick Zoetman betaalde dit vertrouwen snel terug, want op wilskracht wist hij twee keer alleen voor de keeper te komen en ronde beide keren doeltreffend af (7-6 en 8-6). Als klap op de vuurpijl kreeg Rick Zoetman op deze koude zaterdagmiddag een publiekswissel één minuut voor tijd.
Aankomende zaterdag spelen we wederom een oefenwedstrijd thuis op De Zweede. De tegenstander is dan vv Haaksbergen JO19-2.