BSC Unisson JO19-1 verliest van Grol JO19-2 (2-4)

Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO19-1 het op De Zweede opnemen tegen Grol JO19-2. Bij BSC Unisson JO19-1 konden Jurgen Roerink, Luc Nibbelink, Pim Schipper, Ewald Koetse en Hugo Kooy niet meespelen vanwege uiteenlopende redenen. Verder kon Nick Asveld alleen de eerste helft spelen i.v.m. andere verplichtingen. Sjaak Klein Wentink en Jeroen Assink waren bij de selectie gehaald om de wedstrijdselectie te completeren.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Luuk van Ham, 2. Nick Asveld, 3. Rick Zoetman, 4. Jeroen Assink, 5. Matthijs Nagel, 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Sjaak Klein Wentink, 9. Leon van Dalen, 10. Coen Swidde en 11. Dennis van Ommen

Wissels: 12. Stijn Lassche, 14. Allesandro Doornbos, 15. Jules Dijkstra en 16. Axel Roozeboom

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en waren er aan beide kanten mogelijkheden. Leon van Dalen kreeg een goede mogelijkheid toen de defensie van Grol in de fout ging, maar stuitte op de doelman. In de 18de minuut kwam BSC Unisson JO19-1 alsnog op voorsprong. Matthijs kwam aan de linkerkant goed op en met een afgemeten passes stelde hij Leon van Dalen in de gelegenheid om de 1-0 op het scorebord te zetten. Met de binnenkant van de voet tikte Leon de bal achter de doelman (1-0). Lang kon BSC Unisson niet van de voorsprong genieten, want enkele minuten later wist Grol JO19-2 uit een cornerbal gelijk te maken. Bij de tweede paal kon een speler vrij binnen tikken (1-1). In de laatste vijf minuten voor de rust gaf BSC Unisson JO19-1 de wedstrijd uit handen. Eerst wordt een vrije bal op fantastische wijze in de bovenhoek geschoten door de blauw/witten uit Groenlo en nog geen minuut later wordt er op het middenveld en achterin niet ingegrepen door BSC Unisson JO19-1 en zodoende kan een middenvelder vrij schieten vanaf de 16 meter (1-3).

In de rust komen Jules Dijkstra, Stijn Lassche en Alessandro Doornbos in de ploeg voor Nick Asveld, Max Temmer en Dennis van Ommen. Verder werd er gekozen om met een extra middenvelder i.p.v. verderdiger te gaan spelen om zo meer druk uit te kunnen oefenen op de defensie van Grol JO19-2. In de eerste helft speelden we in balbezit zeker nier onaardig en werd er veelvuldig over de grond gespeeld, maar door onzorgvuldigheden in de passing werden de voorwaartsen te weinig bereikt.

In de tweede helft komt BSC Unisson JO19-1 inderdaad meer op de helft van de tegenstander te spelen. Er komen ook mogelijkheden voor Stijn Lassche (fantastische volley net over), Rick Zoetman, Leon van Dalen en Coen Swidde, maar de aansluitingstreffer komt er niet. Grol JO19-2 leutn achterover en gokt op de counter en hier zijn zij na een uur spelen ook trefzeker uit (1-4). Bij BSC Unisson JO19-1 komen Dennis van Ommen en Max Temmer de laatste 20 minuten nog weer in het veld en laatstgenoemde weet het net nog wel te vinden. Met een bekeken passes wordt hij over de rechterkant weggestuurd en met een bekeken stift verschalkt Max Temmer de keeper (2-4). Dit is tevens de eindstand.

Aankomende zaterdag moet BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij HSC’21 JO19-2. In Haaksbergen wordt om 14:30 uur afgetrapt.