BSC Unisson JO19-1 verliest met 3-2 in Neede

Woensdagavond ging BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij Sportclub Neede JO19-1. Deze wedstrijd stond afgelopen zaterdag op de planning, maar toen had de ploeg uit Neede te weinig spelers en geen begeleiding. Bij BSC Unisson JO19-1 kon Coen Swidde woensdag niet meedoen vanwege een werkweek met school en had Ewald Koetse verplichtingen op het werk.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1. Luuk van Ham, 2. Pim Schipper, 3. Jules Dijkstra, 4. Luc Nibbelink (c), 5. Alessandro Doornbos, 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Matthijs Nagel, 9. Leon van Dalen, 10. Dennis van Ommen en 11. Hugo Kooy

Wissels: 12. Rick Zoetman, 13. Nick Asveld, 14. Stijn Lassche, 15. Jurgen Roerink en 16. Axel Roozeboom

Vanaf de eerste minuut zat er een hoog tempo in de wedstrijd en golfde het spel op en neer. Van beide kanten werd er hard gewerkt en werden er veel duels uitgevochten. De scheidsrechter liet veel toe en dit kwam de wedstrijd alleen maar ten goede. In de 12de minuut komt BSC Unisson JO19-1 op voorsprong door Max Temmer. Robin Winters verovert de bal op de het middenveld en zet met een mooie steekpasses Max alleen voor de keeper die op zijn beurt koelbloedig afrond. Lang kan er niet van deze voorsprong genoten worden, want na 19 minuten voetballen is het gelijk. De rechtsbuiten van Neede geeft een voorzet op maat en deze wordt vakkundig door de linkerspits binnengekopt (1-1). Tot aan de rust verandert het spelbeeld niet en blijven de teams aan elkaar gewaagd. Luuk van Ham plukt nog een bal uit de kruising en aan de andere kant is het de keeper van Neede die een goede redding verricht op een inzet van Robin Winters.

In de rust komen Rick Zoetman en Stijn Lassche in de ploeg voor Hugo Kooy en Jules Dijkstra.

In de tweede helft komt BSC Unisson JO19-1 goed uit de startblokken en zet veel druk op de defensie van de Needse formatie. Het is echter Neede dat op voorsprong komt door een counter goed uit te spelen (2-1). Door hard te werken en door te blijven gaan komt BSC Unisson na een uur spelen weer op gelijke hoogte. Max Temmer jaagt goed door bij slecht uitverdedigen van Neede en ziet de bal tegen hem aangeschoten worden waarna hij deze eenvoudig binnen kan tikken (2-2). Na deze gelijkmaker komt het spel weer meer in evenwicht en kon de wedstrijd alle kanten op. Het is Sportclub Neede JO19-1 dat uit de kluts na 75 minuten voor de tweede keer op voorsprong komt. Vervolgens moet BSC Unisson JO19-1 weer op zoek naar de gelijkmaker. Nick Asveld komt in de ploeg voor de moegestreden Dennis Schipper. Met een alles of niets offensief gaan de jongens uit Boekelo vol overgave op jacht en krijgen ook nog een goede mogelijkheid, maar Leon van Dalen ziet zijn inzet gekeerd worden door de keeper van Neede. Na 92 minuten fluit de goed fluitende scheidsrechter voor de laatste keer en moet BSC Unisson JO19-1 een (onverdiende; op basis van werklust) nederlaag incasseren.

Zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 een oefenwedstrijd op De Zweede tegen EMOS/Achilles E. JO19-1. Op De Zweede wordt er dan om 15:00 uur afgetrapt.