BSC Unisson JO19-1 speelt gelijk bij WVV’34 Hengevelde JO19-1 (2-2)

Op zaterdag 9 maart moest BSC Unisson JO19-1 het in Hengevelde opnemen tegen WVV’34 JO19-1. Bij BSC Unisson konden Jules Dijkstra (ziek), Jurgen Roerink (geblesseerd) en Nick Asveld (studieverplichtingen) niet meespelen. In de eerste seizoenshelft hebben we ook tegen en bij WVV’34 gespeeld en destijds ging de wedstrijd in de laatste minuut met 1-0 verloren.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Luuk van Ham, 2. Pim Schipper, 3. Rick Zoetman, 4. Matthijs Nagel, 5. Luc Nibbelink (c), 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Dennis van Ommen, 9. Leon van Dalen, 10. Coen Swidde en 11. Hugo Kooy
Wissels: 12. Stijn Lassche, 14. Alessandro Doornbos en 15. Axel Roozeboom

De weersomstandigheden hadden vandaag een grote invloed op de wedstrijd, want er was een gigantische wind. Verder werden we in de eerste vijf minuten getrakteerd op een hevige hagelbui. Wij hadden de eerste helft de wind mee en hierdoor konden we de tegenstander onder druk houden. Van achteruit werd er goed over de grond gespeeld en werd er goed gecombineerd. Af en toe werd er iets te veel risico genomen met als gevolg dat de tegenstander bijna gevaarlijk kon worden. In de 18de minuut komen we op een 1-0 voorsprong als de keeper van WVV’34 JO19-1 de bal bij Leon van Dalen in de voet schiet. Leon schiet de bal van 30 meter over de keeper heen in het lege doel. Lang konden we niet van deze voorsprong genieten, want in de 26ste minuut komt de thuisploeg op gelijke hoogte als de linksbuiten doorbreekt en de bal in de lange hoek schiet (1-1). Deze tegenslag wordt echter snel verwerkt, want in de 28ste minuut kopt Rick Zoetman een cornerbal van Max Temmer hard tegen de touwen (1-2)! Hierna heeft BSC Unisson JO19-1 mogelijkheden om de marge te vergroten. Dennis van Ommen kan alleen op de keeper af, maar ziet de bal te hard doorglijden op het natte veld. Coen Swidde komt net een teenlengte te kort om binnen te schieten en Leon van Dalen is ongelukkig in de passing bij een overtalsituatie. WVV’34 JO19-1 wordt in de eerste helft nog één keer gevaarlijk en schiet bij deze aanval op de paal.
In de rust komt Alessandro Doornbos in de ploeg voor Robin Winters. Alessandro gaat op linksback spelen en Luc Nibbelink schuift door naar het middenveld. Verder worden er complimenten gegeven voor het vertoonde spel, maar wordt er ook aandacht gegeven aan de verwachte situatie in de tweede helft (wind tegen).
De tweede helft is nog geen vijf minuten bezig of de thuisploeg weet voor de tweede keer deze middag op gelijke hoogte te komen. Op het middenveld lijdt BSC Unisson slordig balverlies en hierdoor kan de middenvelder van WVV’34 JO19-1 alleen op Luuk van Ham af en maakt geen fout (2-2). WVV’34 JO19-1 kan de tweede helft meer de aanval zoeken, omdat zij nu de wind mee hebben. De grotere kansen komen echter pas in de slotfase van de wedstrijd. Met enkele katachtige reflexen weet Luuk van Ham te voorkomen dat we niet op achterstand kwamen en ook de verdediging stond vandaag zeker zijn mannetje. Pim Schipper had enkele risicovolle ingrepen, maar voorkwam hiermee wel scoringskansen voor WVV. Ook haalde hij bij een cornerbal nog een bal van de lijn. Verder had Rick Zoetman de spits in zijn “broekzak” en viel Alessandro Doornbos erg goed in. Matthijs Nagel was in de opbouw erg geconcentreerd bezig en maakte de juiste keuzes waardoor we van achteruit makkelijker voetbalden. BSC Unisson JO19-1 kreeg in de slotfase ook nog mogelijkheden om de drie punten mee te nemen naar Boekelo. Coen Swidde kon in de rebound afwerken, maar zag zijn schot op de paal gaan. Niet veel later was het de ingevallen Stijn Lassche die vanaf de linkerkant naar binnentrok en de bal in de korte hoek wou schieten, maar zijn schot ging in het zijnet. Wellicht had hij de bal beter voor kunnen geven, maar dat is allemaal achteraf….. In de extra tijd was er voor WVV’34 JO19-1 nog ene grote kans, maar de linkerspits schoot de bal onbesuisd over. Na 93 minuten voetballen floot de scheidsrechter voor de laatste keer en moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel.
Over de gehele wedstrijd gezien was deze uitslag terecht, maar drie punten waren de jongens zeker gegund. De gehele wedstrijd is er keihard gewerkt, goed gecombineerd en was er positieve coaching. Dan zou het kwartje ook wel een keer onze kant op mogen vallen…. Zondag hebben er nog meerdere spelers bij de senioren meegespeeld en van de desbetreffende teams hebben wij alleen maar positieve signalen mogen ontvangen 🙂 Matthijs Nagel, Dennis van Ommen en Pim Schipper speelden alle drie een goede wedstrijd bij het tweede elftal en Luc Nibbelink maakte deze zondag zijn debuut bij het eerste elftal. Hij mocht het laatste kwartier meespelen bij een 3-0 voorsprong. Het eerste elftal wist uiteindelijk met 5-0 te winnen en Luc… die maakte de 5de 😉 Verder was Luuk van Ham ook weer bij het eerste elftal als reservedoelman (net als iedere week)!
Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 om 15:00 uur op De Zweede tegen Wilhelminaschool JO19-2. Deze ploeg staat op dit moment onderaan in de tweede klasse. Jij komt toch ook, mits het weer natuurlijk wat beter is dan afgelopen weekend?