BSC Unisson JO19-1 sluit seizoen af met een mooie 5-0 overwinning op GFC JO19-1

Afgelopen zaterdag speelde BSC Unisson JO19-1 haar laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Op De Zweede was GFC JO19-1 uit Goor de tegenstander. Vorige week klom BSC Unisson JO19-1 van de laatste naar de zevende plaats door te winnen van HSC JO19-2 en werd GFC JO19-1 de nieuwe hekkensluiter. Vandaag moest er gewonnen worden om de zevende plek te behouden. Bij BSC Unisson ontbraken Axel Roozeboom, Alessandro Doorbos, Luc Nibbelink en Pim Schipper.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Luuk van Ham, 2. Hugo Kooy, 3. Robin Winters, 4. Nick Asveld, 5. Jules Dijkstra, 6. Dennis van Ommen, 7. Max Temmer, 8. Ewald Koetse, 9. Rick Zoetman, 10. Coen Swidde en 11. Stijn Lassche

Wissels: 12. Matthijs Nagel, 14. Leon van Dalen en 15. Jurgen Roerink

In het begin van de wedstrijd bleek dat onze tegenstander van vandaag in een 4-4-2 opstelling speelt. Om ons eigen spel te kunnen blijven spelen hebben we er voor gekozen om in de vertrouwde 4-3-3 opstelling te blijven spelen en de backs om de beurt door te laten schuiven naar het middenveld op het moment dat zij balbezit hebben. Het is GFC JO19-1 dat in de beginfase meer balbezit heeft, maar geen enkele kans weet te creëren. Op de momenten dat BSC Unisson JO19-1 de bal heeft wordt er bij vlagen goed gecombineerd en zijn er scoringsmogelijkheden. Na 8minuten voetballen komt de thuisploeg op voorsprong als Max Temmer wordt weggestuurd en alleen voor de keeper de bal in de korte hoek schiet (1-0). Na 17 minuten wordt de marge verdubbeld als Max met een mooie steekpasses Coen Swidde alleen voor de keeper zet en de captain schiet met een geplaatst schot BSC Unisson JO19-1 op een 2-0 voorsprong. Even later krijgt ook Rick Zoetman een goede kans, maar bij de aanname springt bal te ver van zijn voet af en hierdoor kan de keeper redding brengen. GFC JO19-1 probeert terug te komen in de wedstrijd, maar de defensie van BSC Unisson JO19-1 staat erg goed en geeft geen kans weg.

In de rust komen Matthijs en Leon in de ploeg voor Jules en Rick.

De tweede helft is er een zelfde spelbeeld. De gasten uit Goor hebben meer balbezit, maar enkel op hun eigen helft. Bij BSC Unisson worden er wel kansen gecreëerd en één van de eerste aanvallen in de tweede helft levert de 3-0 op. Robin Winters stuurt Stijn Lassche weg aan de linkerkant en met een fraaie beweging stuurt Stijn twee verdedigers het bos in. Stijn kan naar binnen dribbelen en schiet de bal beheerst in de lange hoek (3-0). Na deze treffer legt GFC JO19-1 zich neer bij een nederlaag en kan BSC Unisson vrijuit gaan voetballen. Er worden nog meerdere kansen gecreëerd, maar in de afwerking worden we steeds onzorgvuldiger. Jurgen Roerink komt een kwartier voor tijd in de ploeg en krijgt gelijk een grote kans, maar ziet zijn inzet gekeerd worden. Er worden nog wel twee aanvallen goed uitgespeeld die wel doelpunten opleveren. Leon van Dalen en Max Temmer zorgen er voor dat er een 5-0 eindstand op het scorebord komt te staan.

BSC Unisson JO19-1 eindigt door deze overwinning op een zevende plaats in de 2de klasse en zal na de winterstop ook in de tweede klasse spelen.

Namens de spelers en begeleiding van BSC Unisson JO19-1 wensen wij u allen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling. Wij hopen in 2019 weer op jullie support.