BSC Unisson JO19-1 boekt eerste overwinning van het seizoen bij HSC’21 JO19-2 (2-3)

Afgelopen zaterdag ging BSC Unisson JO19-1 op bezoek bij HSC’21 JO19-2. Luc Nibbelink kon vanwege een blessure niet in actie komen in Haaksbergen. In oktober werd er al een oefenwedstrijd gespeeld tegen HSC’21 JO19-2 en destijds won de formatie Arjan Wissink, Benno ten Asbroek en Stefan Olink met 5-0. BSC Unisson oogde toen erg gretig en dat was afgelopen zaterdag zeker niet het geval. Maar liefst vier spelers kwamen te laat!!

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Luuk van Ham, 2. Jules Dijkstra, 3. Robin Winters, 4. Nick Asveld, 5. Matthijs Nagel, 6. Dennis van Ommen, 7. Hugo kooy, 8. Ewald Koetse, 9. Leon van Dalen, 10. Coen Swidde (c) en 11. Stijn Lassche

Wissels: 12. Rick Zoetman, 13. Jurgen Roerink, 14. Max Temmer, 15. Alessandro Doornbos en 19. Pim Schipper

Op een natte grasmat was BSC Unisson vanaf de eerste minuut wel de bovenliggende partij. De tegenstander van vandaag oogde nog ongemotiveerde dan de jongens uit Boekelo en dit leverde veel ruimte op. Er werd echter in een te laag tempo gespeeld om tot uitgespeelde kansen te komen. Uit het niets is er in de 10de minuut een enorme kans voor Stijn Lassche. Uit de rebound kan hij vanaf vijf meter vrij inschieten, maar Stijn pegelt de bal op de lat. Ook de thuisploeg krijgt een goede kans op de counter, maar via de vingertoppen van Luuk gaat ook deze bal op de lat. Dit is de enige kans voor de HSC’21 JO19-2, want verder is het één richtingsverkeer. In de 28ste minuut komt BSC Unisson JO19-1 eindelijk op voorsprong als Leon van Dalen een vrije trap beheerst in de bovenhoek krult (0-1). Tot aan de rust zijn er mogelijkheden om de score uit te bereiden, maar vaak wordt er te lang gewacht met afwerken.

In de rust komen Rick Zoetman, Pim Schipper en Max Temmer in de ploeg voor Nick Asveld, Jules Dijkstra en Hugo Kooy. Verder wordt er op gehamerd dat we de bal sneller rond moeten laten gaan en geconcentreerder in moeten spelen, want in de eerste helft werden er veel ballen meters naast de man gespeeld.

In de tweede helft verandert het spelbeeld niet en is het BSC Unisson JO19-1 dat mogelijkheden/kansen blijft creëren, ondanks dat er ver onder de maat wordt gespeeld. Na een uur voetballen valt dan eindelijk de 0-2. Coen Swidde vangt een afgeslagen cornerbal met de borst op en schiet deze in de lange hoek. Na deze treffer wordt ook Alessandro Doornbos binnen de lijnen gebracht. Hij komt in de ploeg voor Stijn Lassche. Ook in defensief opzicht begint BSC Unisson JO19-1 te verslappen en HSC’21 JO19-2 krijgt voor het eerst deze middag het gevoel en de motivatie om een resultaat te behalen. Op de counter weten zij de aansluitingstreffer te maken. Tien minuten voor tijd komen zij zelfs op gelijke hoogte uit een cornerbal. De helft van de spelers van BSC Unisson JO19-1 is er op gebrand om de drie punten alsnog mee te nemen uit Haaksbergen, maar er lopen ook enkele jongens in het veld die het allemaal wel goed vinden 🙁. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd is het Pim Schipper die mee opgekomen is en een voorzet van Max Temmer in de lange hoek schiet (2-3). Hierdoor gingen de punten uiteindelijk alsnog mee naar Boekelo. Over de hele wedstrijd gezien een verdiende overwinning, maar als we vandaag tegen een andere tegenstander uit onze klasse hadden gespeeld dan hadden we hoogstwaarschijnlijk een ruime nederlaag moeten incasseren.

Door deze overwinning is BSC Unisson JO19-1 drie plekken gestegen op de ranglijst en deze plek kan aankomende zaterdag in de laatste speelronde behouden worden als er niet wordt verloren van GFC JO19-1 dat op dit moment onder BSC Unisson JO19-1 staat. Aankomende zaterdag wordt er om 15:00 afgetrapt op De Zweede. We hopen u dan weer te mogen begroeten en hopelijk wordt er dan door BSC Unisson JO19-1 uit een ander vaatje getapt wat betreft de instelling die op de mat wordt gelegd.