BSC Unisson JO19-1 begint seizoen met een klinkende overwinning

BSC Unisson JO19-1 begint seizoen met een klinkende 1-5 overwinning bij Vogido JO19-2

Afgelopen zaterdag was het voor de JO19-1 eindelijk zover. De eerste bekerwedstrijd stond op het programma. Na drie weken keihard getraind te hebben, moest de ploeg van Arjan Wissink er klaar voor zijn. De trainer die dit jaar voor het eerst de JO19-1 onder zijn hoede heeft, had meerdere afwezigen. Max Temmer en Nick Asveld moeten beiden een schorsing uitzitten, Jurgen Roerink kampt met een vervelende knieblessure en Ewald Koetse was nog op vakantie. Gelukkig hebben we een brede selectie met 18 spelers en hadden we dus nog 14 spelers in de wedstrijdselectie, maar helaas waren er twee spelers die (veel) te laat kwamen en pas bij Vogido aansloten. Grensrechter Stefan Olink had ook andere verplichtingen en Nick Asveld was bereid om zijn taken over te nemen,
Opstelling BSC Unisson JO19-1:
1.Luuk van Ham, 5. Pim Schipper, 3. Rick Zoetman, 4. Luc Nibbelink (c), 2. Jules Dijkstra, 6. Robin Winters, 10. Coen Swidde, 8. Matthijs Nagel, 7. Hugo Kooy, 9. Alessandro Doornbos en 11. Dennis van Ommen

Wissels: 12. Leon van Dalen, 15. Stijn Lassche en 16. Axel Roozeboom

De jongens uit Boekelo begonnen goed aan de wedstrijd en al binnen een minuut was de eerste kans er. Rick Zoetman stuurt Hugo Kooy weg en die is de verdediging veel te snel af. Één op één met de keeper lukt het hem niet om de bal in het doel te krijgen. Na drie minuten is het wel raak voor BSC Unisson JO19-1. Een cornerbal van Pim Schipper wordt bij de eerste paal verlengd door Hugo Kooy richting de lange hoek. Het leek een makkelijke prooi voor de doelman van Vogido JO19-2, maar hij liet de bal los en Rick Zoetman was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schuiven. BSC Unisson bleef de eerste helft de bovenliggende partij en had veel meer balbezit. De thuisploeg probeerde op de counter kansen te creëren, maar verder dan enkele cornerballen kwamen zij niet. Voor de Boekeloërs waren er een aantal goede mogelijkheden voor Dennis van Ommen, Alessandro Doornbos, Hugo Kooy en Coen Swidde, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.
In de rust kwam Leon van Dalen in de ploeg voor Pim Schipper. Leon is in de spits gaan spelen en Alessandro is naar de backpositie gegaan. Ook Axel Roozeboom zou in het veld komen om Luuk van Ham te vervangen in het doel, maar Axel had te veel last van zijn schouder en dus bleef Luuk van Ham staan.
Net als in de eerste helft begon BSC Unisson ook de tweede helft voortvarend. Twee minuten voor de rust was het Coen Swidde die de 0-2 op het scorebord zette na een mooie dubbele één-twee met Leon van Dalen. Tien minuten later bekroond de sterkspelende Hugo Kooy zijn optreden met een doelpunt door de rebound binnen te schieten, nadat de keeper de bal niet klem had op een inzet van Matthijs Nagel vanaf de 16-meter (0-3). Na ruim een uur spelen komt Stijn Lassche in het veld voor de moegestreden Coen Swidde. Niet veel later komt Pim Schipper in het veld voor Robin Winters. Bij Vogido JO19-2 hadden ze zich al neergelegd bij een nederlaag, maar op zoek naar de eretreffer waren ze zeker nog. Voordat het zover was wist BSC Unisson JO19-1 nog tweemaal het net te vinden. Eerst was het Pim Schipper die op aangeven van Hugo Kooy de 0-4 maakte en enkele minuten later was het Stijn Lassche die op aangeven van Dennis van Ommen de 0-5 maakte. Vijf minuten voor tijd wordt er achterin niet goed verdedigd en hierdoor kan de rechterspits van Vogido JO19-2 doorbreken en de 1-5 binnen schieten. Na exact 90 minuten fluit de leidsman voor het eind van de wedstrijd en is de eerste overwinning een feit.
Aankomende donderdagavond speelt BSC Unisson JO19-1 haar tweede bekerwedstrijd. Op De Zweede wordt er donderdagavond om 19:00 uur afgetrapt (6 september). Op dinsdag 11 september speelt BSC Unisson JO19-1 een oefenwedstrijd op Sportpark De Zweede tegen Borne JO19-1. Deze wedstrijd begint om 18:45 uur.