BSC Unisson JO19-1 begint het seizoen met een 5-2 nederlaag bij Hengelo JO19-1

Afgelopen zaterdag stond voor BSC Unisson JO19-1 de eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. In Hengelo moesten de jongens van Arjan Wissink, Benno ten Asbroek en Stefan Olink het opnemen tegen Hengelo JO19-1. Bij BSC Unisson kon Pim Schipper niet meespelen i.v.m. verplichtingen op het werk.

Opstelling BSC Unisson JO19-1:

1.Luuk van Ham, 2. Jules Dijkstra, 3. Rick Zoetman, 4. Matthijs Nagel, 5. Luc Nibbelink (c), 6. Robin Winters, 7. Max Temmer, 8. Dennis van Ommen, 9. Leon van Dalen, 10. Coen Swidde en 11. Hugo Kooy

Wissels: 12. Stijn Lassche, 13. Jurgen Roerink, 14. Alessandro Doornbos en 16. Axel Roozeboom

In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk op. BSC Unisson probeerde van achteruit op te bouwen, maar was er slordig in de passing en de thuisploeg hanteerde veel lange ballen die niet goed aankwamen door de wind. Het was BSC Unisson dat de eerste kans va de wedstrijd kreeg. De laatste man verspeelde de bal klungelig aan Coen Swidde en die kon vanaf de zijkant door richting het doel van de tegenstander, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper. Enkele minuten later was het de centrale middenvelder van Hengelo die na een mooie combinatie op de lat schoot. Daarna kwam de thuisploeg op voorsprong door een vrije bal laag en hard binnen te schieten (1-0). BSC Unisson toonde veerkracht en maakte na een half uur spelen de gelijkmaker. Hugo Kooy zet de bal vanaf de rechterkant voor en Leon van Dalen schiet hem in de bovenhoek (1-1). De scheidsrechter die was geleend van Tubantia had het deze middag niet makkelijk, want de spelers van Hengelo hielden zich voortdurend bezig met het uitdelen van gemene tikken en waren zeker niet op hun mondje gevallen. Vlak voor rust trok de scheidsrechter voor de eerste keer deze middag een gele kaart, nadat de centrale middenvelder van Hengelo Luc Nibbelink natrapte.

In de rust kwamen Alessandro Doornbos en Stijn Lassche in de ploeg voor Luc Nibbelink en Jules Dijkstra.

Door een persoonlijke fout in de achterste linie kreeg Hengelo vlak na rust met tien man een grote kans om weer op voorsprong te komen en deze lieten zij niet onbenut (2-1). Niet veel later werd het 3-1 vanaf de penaltystip (toen het weer 11 tegen 11 was). BSC Unisson doet hierna weer wat terug en weer is het Leon van Dalen die het eindstation is na een aanval over rechts (3-2). De spanning is weer terug in de wedstrijd, maar deze is na 70 minuten voetballen weer weg als de linkerspits van Hengelo op snelheid van buiten naar binnentrekt en de bal beheerst in de lange hoek schiet (4-2). In de slotfase wordt het ook nog 5-2 voor de thuisploeg als de linksback zijn mislukte voorzet over Luuk van Ham in het doel ziet verdwijnen. Diezelfde linksback mocht in de 88ste minuut het veld verlaten na een charge op Rick Zoetman. Hij kreeg slechts geel en vond dit zelf nogal een zware straf. Na afloop kregen we de complimenten van de scheidsrechter voor ons nette gedrag in en rondom het veld, maar we staan wel met lege handen, dus wat koop je er dan nog voor…….

Aankomende week zijn er meerdere spelers die op wintersport gaan en zodoende hebben we de wedstrijd van zaterdag 16 februari tegen TVO JO19-1 thuis verplaatst naar zaterdag 30 maart (inhaalweekend). Dit betekent dat we de komende weken geen wedstrijd spelen i.v.m. de vakantie en de carnaval. De kans is wel groot dat de spelers die wel aanwezig zijn andere teams moeten helpen/ondersteunen. Zo hebben afgelopen zondag al vier spelers meegedaan bij het tweede elftal en hebben er twee speler op de bank gezeten bij het eerste elftal.

De eerst volgende wedstrijd is op zaterdag 9 maart uit tegen WVV’34 Hengevelde JO19-1. Er wordt dan om 16:15 uur afgetrapt.