BSC Unisson JO19-1 begint het seizoen met een 4-2 overwinning op Bentelo JO19-1

Afgelopen zaterdag speelde BSC Unisson JO19-1 haar eerste (oefen)wedstrijd van het nieuwe seizoen. Op De Zweede waren de leeftijdsgenoten uit Bentelo de tegenstander. Bij BSC Unisson ontbraken Jasper Wennink (uitwedstrijd FC Twente), Maarten Huve, Wessel Bakker (beide werk) en Thijs Bentvelsen (vriendenweekend). Doordat er ook nog eens twee spelers te laat kwamen, werd het maken van een opstelling wel heel makkelijk. Als grensrechter was Robin Winters bereid op de begeleiding (Arjan Wissink en Benno ten Asbroek) uit de brand te helpen.
Opstelling BSC Unisson JO19-1:1.Daan Weterholt, 2. Slavik Rodionova, 3. Thijn Weenink (c), 4. Mats Klein Poelhuis, 5. Merijn Snippers, 6. Jesse Hinnen, 7. Pelle Wermer, 8. Stijn Lassche, 9. Jordy Wijnsma, 10. Joep Timmers en 11. Sven Oude Groen
Wissels: 12. Florian Busscher, 14. Mitchel Eilander en 15. Bram Klein Poelhuis
Bij beide teams was goed zichtbaar dat het de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was. Ballen werden slordig en ongeconcentreerd ingespeeld en dit in samenwerking leverde een slordig eerste deel van de wedstrijd op. Na tien minuten voetballen wist Bentelo JO19-1 één van deze fouten dankbaar af te straffen (0-1). Toch was het BSC Unisson dat meer wilde voetballen dan de gasten uit Bentelo. De uitploeg hanteerde veelvuldig de lange bal en door kleine aanpassing kreeg BSC Unisson JO19-1 steeds meer grip op de wedstrijd. In de twintigste minuut komt BSC Unisson op gelijke hoogte als Thijn Weenink een cornerbal hard tegen de touwen kopt. Niet veel later is het Joep Timmers die vanaf de rechterkant naar binnen dribbelt en met een bekeken puntertje en 2-1 voorsprong op het scorebord zet. Dit lijkt ook de ruststand, maar net voor rust wordt geklungel in de eigen defensie voor de tweede keer afgestraft (2-2). Net voor rust kwam Florian Busscher in het veld voor Jordy Wijnsma, omdat Jordy ook kaarten had voor Heerenveen – FC Twente.
In de tweede helft is BSC Unisson de betere ploeg en wordt al snel enkele keren gevaarlijk. Na een uur voetballen komt de thuisploeg op een 3-2 voorsprong. De ingevallen Bram Klein Poelhuis wordt ten val gebracht in de 16-meter en de terecht toegekende strafschop werd koelbloedig binnengeschoten door Sven Oude Groen. Sven werd hierna gelijk na de kant gehaald (ook al naar Twente) en ook Pelle Wermer moest het veld verlaten i.v.m. verplichtingen op het werk. Deze wisselingen hadden weinig invloed op de wedstrijd, want BSC Unisson bleef de bovenliggende partij. Uit het niets krijgt Bentelo JO19-1 echter de kans om gelijk te maken. Slap uitverdedigen levert een mogelijkheid op voor de spits van Bentelo, maar hij wordt afgestopt door Daan Weterholt en Mats Klein Poelhuis. De scheidsrechter ziet hier een penalty in, maar Daan Weterholt blijft goed kijken naar de bal en duikt de bal vervolgens uit de hoek en ook de rebound is voor hem. In de slotfase krijgt BSC Unisson JO19-1 nog een penalty als Mitchell Eilander ten val wordt gebracht. Het is Bram Klein Poelhuis die deze bal opeist en hij weet net als Sven Oude Groen de penalty wel te benutten (4-2).
Aankomende zaterdag speelt BSC Unisson JO19-1 haar eerste bekerwedstrijd. Om 13:30 uur wordt er in Eibergen afgetrapt tegen de plaatselijke FC.