Op dinsdag 13 augustus is de selectie begonnen met de voorbereiding op het seizoen 2019-2020. Na drie trainingen stond de eerste oefenwedstrijd op het programma en deze was op zondag 18 augustus op De Zweede tegen Vosta 1 dat uitkomt in de 5e klasse.
Bij BSC Unisson zijn dit seizoen veel nieuwe gezichten. Zo zijn hoofdtrainer Michel Weiss en assistent Rob Kemper nieuw bij BSC Unisson en kwamen Nebil Cimen, Sikri Cimen en Moez Bouakkez over van FC Aramea. Keeper Asmar Malki is overgekomen van Victoria’28 en zal de concurrentie aan moeten gaan met Luuk van Ham voor de plek onder de lat in het eerste elftal. Naast Luuk van Ham kwamen nog 14 spelers over vanuit de JO19-1 en zodoende is de concurrentie voor een plek in het eerste elftal groot. Naast deze “nieuwelingen” zijn bekende gezichten als Martijn Brinkman, Pim Ratering, Robert Roossink, Arjan Wissink etc. nog aanwezig in de selectie. 
In de oefenwedstrijd tegen Vosta kwamen 18 spelers in actie. Vanaf de eerste minuut was het BSC Unisson dat meer balbezit had en beter combineerde. Gedurende de eerste helft werd er van achteruit goed opgebouwd en werd er vaak de vrijstaande man op het middenveld gevonden. Voorin werd er op de juiste momenten druk gezet en dit resulteerde na een kwartier voetballen op de 1-0. Het is Coen Swidde die de bal onderschept en met een strakke passes Arjan Wissink alleen voor de goal van de opponent zet. Arjan maakt geen fout en zet BSC Unisson op 1-0. Vosta komt sporadisch in de 16-meter van BSC Unisson, maar komt toch bijna op gelijke hoogte. Een middenvelder weet na een lange slalom in de buurt van het doel van Asmar Malki te komen, maar schiet in het zijnet. Nog voor rust komt BSC Unisson op een 2-0 voorsprong. Wederom is Coen Swidde de aangever, maar nu is nieuwkomer Moez Bouakkez de afmaker (2-0).
In de rust komen zes nieuwe spelers het veld in en dit komt niet ten goede van het spelbeeld. De nieuwe formatie heeft iets meer moeite om elkaar te vinden en daarbij komt nog dat Vosta eerder druk gaat zetten. Desondanks komt BSC Unisson niet in de problemen en blijft het proberen om de vrije man op het middenveld te zoeken. Na twintig minuten in de tweede helft komt BSC Unisson op een 3-0 voorsprong. Arjan Wissink komt vanaf de linkerkant naar binnen en is het centrale duo te slim af en wipt de bal over de uitkomende keeper heen (3-0). Hierna krijgt BSC Unisson nog enkele goede mogelijkheden, maar deze worden niet verzilverd. De inmiddels ingevallen Robin Winters ziet zijn schot via de keeper op de lat belanden en een inzet van Arjan Wissink wordt net naast getikt door de keeper. In de slotfase is het Vosta wat nog enkele keren gevaarlijk wordt uit standaardsituaties. Eén van deze standaardsituaties levert vijf minuten voor tijd de eretreffer op voor Vosta. Een afgemeten cornerbal wordt vakkundig binnengekopt door de aanvoerder van de Enschedese ploeg (3-1).
Aankomende donderdag speelt BSC Unisson haar tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Om 20:00 uur wordt er dan in Hengelo aan de Twekkelerweg afgetrapt tegen HVV Hengelo.
Arjan Wissink