BSC Unisson 1 boekt knappe overwinning bij FC Eibergen 1 (2-3)

Afgelopen zondag moest het eerste elftal van BSC Unisson op bezoek bij FC Eibergen. De thuiswedstrijd werd in het najaar met maar liefst 4-0 gewonnen en dan ben je normaal gesproken in de uitwedstrijd ook de favoriet. Bij BSC Unisson ontbraken er afgelopen zondag maar liefst tien spelers. Robert Roossink, Huub Hassink, Mark Rademaker, Luuk van Ham en Jeroen Assink waren afgereisd naar Oostenrijk voor een skivakantie. Sjaak Klein Wentink, Michel ter Meer en Julian Weber zitten daarnaast nog in de lappenmand. Tel daarbij de langdurig geblesseerde Michel Schipper en de in de winterstop gestopte Kobus Weis bij op en dan zit je op tien! Vanuit het tweede elftal waren Lennart Weber en Hendrik Nijenhuis bij de selectie gehaald, vanuit de JO19-1 sloot Luc Nibbelink aan en vanuit de JO17-1 mochten Joep Timmers (16 jaar) en Mats Klein Poelhuis (15 jaar) voor het eerst hun opwachting maken in de wedstrijdselectie van BSC Unisson 1. Door de vele afwezigen was het voor hoofdtrainer Rene Belt en zijn assistent Han Dijks een lastige puzzel om een zo’n sterk mogelijke formatie neer te zetten. Uiteindelijk mocht de 15-jarige Mats Klein Poelhuis zijn (basis)debuut maken als buitenspeler.
Opstelling BSC Unisson: 21. Brian Pieper2. Frank Mosman, 4. Hendrik Nijenhuis, 10. Arjan Wissink en 18. Willem Hoitzing 7. Pim Ratering, 5. Daan Wiggers en 8. Michel Tieberink3. Mats Klein Poelhuis, 6. Egbert Roossink en 9. Martijn Brinkman
Wisselspelers: 12. Luc Nibbelink, 14. Lennart Weber en 15. Joep Timmers
Met heerlijk voetbalweer werd er om 14:00 uur voor de eerste keer afgetrapt in Eibergen. De scheidsrechter had van te voren aangegeven dat hij veel toeliet als het maar binnen de perken bleef en dit kwam het spel ten goede. BSC Unisson had meer balbezit en wist ook meer kansen te creëren dan de thuisploeg. Een vrije bal van Daan Wiggers was een prooi voor de goed keepende doelman van FC Eibergen en daarna was hij ook een sta in de weg voor Arjan Wissink en Pim Ratering. Beide spelers kregen een kopkans uit een cornerbal, maar vonden de goalie op hun pad. Tussendoor was Eibergen ook twee keer gevaarlijk. Eerst was het de rechtshalf die aan de rechterkant diep werd gestuurd, maar hij vond Brian Pieper op zijn pad. Niet veel later kreeg de linkerspits een mogelijkheid, maar hij schoot voorlangs. BSC Unisson blijft combineren en ziet schoten van Mats Klein Poelhuis en Martijn Brinkman geblokt worden. Vlak voor rust krijgt BSC Unisson wellicht wel de grootste mogelijkheid van de eerste helft. Na een vrije bal van FC Eibergen countert BSC Unisson razendsnel naar het vijandelijk doel. Via Daan Wiggers en Pim Ratering komt Arjan Wissink vanaf de rechterkant in scoringspositie, maar de keeper weet zijn doel nog schoon te houden.
In de rust wordt er één keer gewisseld. Ook Joep Timmers mag vandaag zijn debuut maken en komt in de ploeg voor Michel Tieberink. Verder worden de puntjes even op de i gezet en was er geen enkele reden voor paniek aangezien BSC Unisson de bovenliggende partij was en in de eerste helft de betere kansen heeft gehad.
Na tien minuten in de tweede helft komt BSC Unisson op voorsprong. Egbert Roossink verlengd een ingooi op de ingeschoven Arjan Wissink en deze schermt deze goed af en kan hem vervolgens breed leggen op de inlopende Mats Klein Poelhuis die op zijn beurt koelbloedig de 0-1 tegen de touwen schiet. Gelijk na deze voorsprong wordt er op het middenveld niet meegelopen met de directe tegenstander en dit levert Eibergen twee grote kansen op, maar gelukkig wordt er beide keren naast geschoten. In de 64ste minuut wordt de marge twee als Joep Timmers zijn teamgenoot van de JO17-1 de diepte instuurt. Mats Klein Poelhuis wint het duel met de laatste man en kan richting het doel van Eibergen. Net als bij de 0-1 schiet hij deze keer ook beheerst binnen en wordt het 0-2. Eibergen lijkt even van slag en hier maakt BSC Unisson dankbaar gebruik van. Uit een vrije trap kopt Pim Ratering de 0-3 tegen de touwen, maar deze wordt onterecht afgekeurd. Niet veel later is het alsnog 0-3 als Martijn Brinkman een afvallende bal hard achter de keeper van Eibergen schiet. De thuisploeg laat het er echter niet bij zitten en weet vrij snel te scoren. De linkerspits komt aan de linkerkant door en weet de bal op een presenteerblaadje te leggen voor de inlopende rechtshalf (1-3). Nog geen drie minuten later is het verschil nog maar één als een cornerbal van Eibergen opnieuw ingebracht mag worden en deze bal wordt verlengd, zodat deze bij de tweede paal binnenvalt (2-3). Met nog een kwartier op de klok lijkt het een spannende slotfase te worden, maar bij BSC Unisson is een ieder nu goed bij de les. Eibergen wou nog wel, maar was niet in staat om nog gevaarlijk te worden voor de goal van Brian Pieper. Een knappe teamprestatie van de jonge ploeg die vandaag op het veld stond en over de hele wedstrijd gezien een dikverdiende overwinning. Naast de drie punten is het natuurlijk fantastisch om te zien hoe twee jonge gasten van 15 en 16 jaar debuteren in het eerste elftal. Mats Klein Poelhuis wist dit zelfs te bekronen met twee treffers en Joep Timmers speelde de tweede helft moeiteloos mee op het middenveld.
Door deze overwinning nestelt BSC Unisson zich weer in de subtop. Volgende week neemt BSC Unisson het in Enschede om 14:00 uur op tegen EMOS 1. De vakantiegangers zullen dan weer terug zijn en hopelijk stroomt de ziekenboeg ook langzaam leeg, maar hoe zal trainer Rene Belt zijn ploeg volgende week neerzetten?