BSC Unisson JO17-1 legt het af tegen koploper Eibergen JO17-1 (1-6).

Afgelopen zaterdag stond voor BSC Unisson JO17-1 een thuiswedstrijd tegen de koploper op het programma. Onder warme omstandigheden moesten de jongens van Arjan Wissink, Egbert Roossink en Jeroen Tieberink het opnemen tegen Eibergen JO17-1. Bij BSC Unisson JO17-1 ontbreekt Marten Schartman nog steeds vanwege een zware knieblessure.

Opstelling BSC Unisson JO17-1:

1.Wesley van Mil, 2. Slavik Rodionova, 3. Thijs Bentvelsen, 4. Joep Timmers (c), 5. Merijn Snippert, 12. Jesse Hinnen, 6. Jordy Wijnsma, 8. Florian Busscher, 7. Bram Klein Poelhuis, 9. Pelle Wermer en 10. Mats Klein Poelhuis

Wissels: 11. Bente ter Stal en 14. Mitchell Eilander

Vanaf het begin liet BSC Unisson zich inzakken op eigen helft en speelde het erg compact. Eibergen had het balbezit, maar speelde in een te laag tempo om echt gevaarlijk te worden. De uitploeg kreeg in de beginfase toch enkele mogelijkheden, omdat wij in de achterste linie de ballen te slap inspeelden. Aan de andere kant wisten wij ook twee grote kansen te creëren door de ruimte achter de laatste linie goed te benutten met de snelheid van Bram Klein Poelhuis. Beide keren leverde dit geen doelpunt op. Kort voor rust komt BSC Unisson alsnog op achterstand als de gasten een inworp snel nemen en deze op maat voorgeven. De spits kopt deze bal vakkundig achter Wesley van Mil (0-1).
In de rust worden er complimenten gegeven voor de inzet/organisatie/onderlinge coaching, maar wordt er ook benadrukt dat we er in moeten blijven geloven. Wij hadden immers de beste mogelijkheden gehad de eerste helft. in de tweede helft is de wedstrijd echter snel afgelopen, want Eibergen weet binnen een kwartier vier keer te scoren en brengt de stand hiermee op 0-5!! In de laatste fase van de wedstrijd stappen wij over van 4-3-3 naar 4-4-2 om meer grip op de tegenstander te krijgen en in de voorste linie twee mensen te hebben in het centrum voor de omschakeling. Dit levert tien minuten voor tijd de 1-5 op als Mats alleen door kan richting goal en beheerst binnen schiet. Eibergen zet hierna nog één keer aan en schiet vlak voor tijd nog de 1-6 tegen de touwen. We konden vandaag de koploper de eerste helft goed weerstand bieden, maar in de tweede helft gaven we de wedstrijd te snel uit handen.
Op dinsdag 15 mei komen we alweer in actie als we de uitwedstrijd bij Avanti Wilskracht JO17-1 spelen. In Glanerbrug wordt om 20:00 uur afgetrapt. Dit is de wedstrijd van het Pinksterweekend en die kan dan niet doorgaan i.v.m. het Internationaal B-toernooi. Hier zullen ook enkele spelers van de JO17-1 aan deel nemen.